Vacature alert

Ontvang dagelijks de nieuwste vacatures in je e-mail.

Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt om u periodiek de nieuwste vacatures te sturen. Door u in te schrijven gaat u akkoord met ons privacybeleid.

Vacature alert

Over ons

Werken dichtbij huis

Vacaturesrijssen.nl is een regionale vacaturesite voor de regio Rijssen. Deze regio omvat alle plaatsen in een straal van 10 kilometer rond de stad Rijssen:
Rijssen, Nijverdal, Hellendoorn, Hulsen, Haarle, Wierden, Enter, Hoge Hexel, Nieuw Heeten, Holten, Markelo, Goor, Diepenheim en Bornerbroek. Deze voormalige textielregio met meer dan 135.000 inwoners huisvest nu vooral bedrijven in de bouwnijverheid, transportsector, interieurbouw, detailhandel (mode) en toerisme.

Het doel van deze lokale vacaturesite is om werkgevers in contact te brengen met werknemers uit de buurt. De gedachte hierachter is dat werknemers hierdoor minder ver hoeven te reizen naar hun werk en vaker zullen kiezen voor de fiets. Dit is gunstig voor het milieu en het zorgt voor meer beweging bij de werknemers en daardoor minder ziekteverzuim.

Werkgevers kunnen op deze website voordelig een vacature plaatsen.  De vacature wordt door ons regionaal onder de aandacht gebracht via sociale media, zoekmachine en regionale advertenties. Als werkgever hoeft u dus niet duur landelijk te adverteren op vacaturesites als u op zoek bent naar personeel uit de buurt.

Vacaturesrijssen.nl is ontwikkeld door Sitosense, een websitebureau met meer dan 15 jaar online ervaring. We zijn gevestigd in het voormalige textieldorp Nijverdal.

Bedrijvige regio

De regio Rijssen kenmerkt zich van oudsher door veel bedrijvigheid.

Rijssen

De Poort van Twente, zo wordt stad Rijssen, gelegen tussen de Regge en de Sallandse Heuvelrug, genoemd. De opkomst van de textielindustrie in Twente in de 19e eeuw had ook een grote invloed op de economie en werkgelegenheid van Rijssen in die tijd (De Koninklijke Jutespinnerijen en -weverijen van Ter Horst & Co).  Ook stond Rijssen bekend om zijn steenfabrieken, waarvan de laatste is gesloten in 2007.  Toen er in de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw een einde kwam aan de jute-industrie ontstond er in Rijssen een bloeiende bouwnijverheid en transportsector, die tot op de dag van vandaag voor veel werkgelegenheid zorgt. Ook heeft Rijssen een levendig centrum met veel kledingwinkels en enkele traditionele familiewinkelbedrijven.

Holten

Vanaf het begin van de jaren zestig van de vorig eeuw vestigden zich meerdere industriële en dienstverlenende bedrijven in Holten, waardoor het dorp al lange tijd een overschot aan arbeidsplaatsen kent. Grotere werkgevers zijn de vleesverwerker Enkco, transportbedrijf Müller Transport en zoutstrooierfabrikant Aebi Schmidt Nederland. In 2013 ging het bekende touringcarbedrijf Oad Reizen, failliet. Holten ligt aan de voet van de Sallandse Heuvelrug (Holterberg) en is daarmee ook een toeristische trekpleister.

Nijverdal

Vroeger stond Nijverdal bekend als textieldorp door de aanwezigheid van Koninklijke Ten Cate. De kenmerken hiervan zijn nog steeds terug te vinden door het gehele dorp. Tegenwoordig produceert Ten Cate onder meer kunstgrasvezels en tentdoeken en geldt zij nog steeds als een belangrijke werkgever in Nijverdal. Daarnaast kent Nijverdal diverse bedrijven op het gebied van interieurbouw, levering van bouwmaterialen en enkele oude familiewinkelbedrijven. Met de uitbreiding van het industriegebied langs de N35 (’t Lochter 3) heeft Nijverdal een aantal nieuwe bedrijven aan zich weten te binden.

Hellendoorn

Hellendoorn is een toeristisch dorp gelegen ten oosten van de Hellendoornse Berg en mede bekend van het Avonturenpark Hellendoorn. Het Pieterpad loopt door het dorp. Hellendoorn heeft een ijsfabriek, die tot 1996 het ijsmerk Caraco maakte. In 1985 werd de fabriek overgenomen door Unilever en produceerde eerst Ola ijs en tegenwoordig Ben & Jerry’s ijs.

Goor, Markelo & Diepenheim

Het stadje Goor vervulde vroeger een belangrijke rol in de regio. Justitie en douane waren hier lange tijd gevestigd en er was een levendige haven aan de rivier de Regge. Thomas Ainsworth richtte er 1in 833 de eerste weefschool op. Tot de jaren 60 van de 20e eeuw floreerde hier de textielindustrie en voorzag het Goor en wijde omgeving van werk. Het Twentekanaal dat sinds 1936 langs Goor loopt, heeft onder meer gezorgd voor de vestiging van Eterniet-fabrieken (Eternit). Zowel Markelo als Diepenheim zijn populair bij toeristen vanwege de heuvels, bosrijke omgeving en vele kastelen in de omgeving.

Wierden & Enter

De gemeente Wierden is een moderne plattelandsgemeente en bestaat uit de dorpen Wierden en Enter en de buurtschappen Hoge Hexel, Notter, Zuna, Rectum en Ypelo. Hier vind je van oudsher veel agrarische bedrijven. Op de recente ontwikkelde bedrijventerreinen Weuste-Noord aan de N36 bij Wierden en de Elsmoat aan de A1 bij Enter vind je een diverse verzameling bedrijven. In Enter is Modewinkel Roetgerink een Twents begrip.